איך לקדם פוסט בפייסבוק ב8 שלבים פשוטים
1. חקור את הנושא שלך כדי שתדע על מה לכתוב לקהל שלך כדי לקדם פוסט בפייסבוק
חקר הנושא שלך חשוב כאשר אתה כותב עליו לקהל ספציפי. ככל שאתה יודע יותר על הנושא, כך תוכל לכתוב טוב יותר לקהל שלך.
הצעד הראשון למחקר טוב הוא מציאת מקור מידע המכובד בקהילה שלך ויש לו השקפה מיוחדת.
מקור עשוי להיות אמין יותר אם הוא מאוניברסיטה או מפרסם מאמרים ממקורות מכובדים אחרים.
כמה שאלות נוספות לשאול את עצמך הן: מה הקהל שלי רוצה? מה הם צריכים לדעת? האם יש לי מספיק מקורות?
2. מה מטרת הפוסט שלך בפייסבוק?
פוסטים בפייסבוק אמורים להיות מסוגלים לעודד אדם לבצע את הפעולה שאתה רוצה שהם יעשו. הם גם צריכים להיות מסוגלים להסית רגשות.
מטרת כל פוסט בפייסבוק היא ליצור קשר עם הקורא באופן שיחזק את המותג שלך ויעודד אותו לפעול. לשם כך, פוסטים צריכים לעורר באופן אידיאלי תגובה רגשית, שמחה או עצובה, מה שמוביל את הקורא לנקוט בפעולה הרצויה.
3. הגביר את הפוסט בפייסבוק שלך כאשר הוא עולה לאוויר לראשונה
קודם כל, עליך לקבל עוד לייקים ותגובות שיעזרו להרחיב את טווח ההגעה לפוסט שלך. שנית, עליך להשתמש בכוחן של מודעות פייסבוק ככלי קידום.
אתה לא צריך לפרסם את הפוסטים שלך פעמיים באותו היום רק כי זה שודר בפעם הראשונה. פייסבוק כבר סידרה פוסטים ששודרו בעבר כך שזה לא משנה אם הפוסט שלך ישודר בפעם הראשונה או לא. חשוב מכך, התמקד בקבלת עוד לייקים ותגובות שיעזרו גם להרחיב את טווח ההגעה של הפוסט שלך. אם אתה מגלה שאנשים מגיבים בשלילה, העניק לפוסטים עתידיים יתרון בטיפול בכל החששות של הקוראים שלך על ידי מתן מידע עדכני בנושא.
4. השתמש בהאשטאג רלוונטי לתעשייה או לקהל שלך
האשטאגים הם דרך מצוינת ליצור נראות לתוכן שלך. האשטאגים יכולים להיות כל דבר שהקהל שלך יתעניין בו או בזמן שאתה כותב, הקפד להשתמש במילות מפתח. אתה יכול לחשוב עליהם כמילים וביטויים שיגרמו לתוכן שלך להתבלט. שימוש בהם כדי להרחיב את היקף התוכן שלך ולהקל על אנשים למצוא את מבוקשו יעזור להגדיל את הקהל שלך.
5. קבעו מספר פוסטים להמשך השבוע או החודש
עלינו להגדיר מספר פוסטים להמשך השבוע או החודש על מנת לקבל מושג על מה אנו הולכים לעבוד. קשה לנו מאוד לעקוב אחר המועדים שלנו אם אין לנו תוכנית.
בכל הנוגע לתכנון תוכן, עלינו להגדיר אסטרטגיה להבאת רעיונות תוכן וליישומם בתהליך הכתיבה. זה חשוב מכיוון שזה פעולת העבודה על פרויקט יכולה להיות מרתיעה מאוד כאשר איננו יודעים על מה אנו הולכים לעבוד בהמשך. אבל הדרך הטובה ביותר להישאר פרודוקטיבית וממוקדת היא באמצעות מערכת ניהול זמן מוצקה, לדוגמה טרלו.
6. פנה למשפיעים ומנהלי קבוצות בנישה שלך בפייסבוק
משפיעים הם אנשים שיש להם קהל גדול ברשתות החברתיות. הם יכולים להיות ידוענים, מותגים או אפילו שמחות ממוצעות שיש להן יכולת להשפיע על שוק היעד שלך.
כדי ליצור קשר עם המשפיע עליך לנתח את תוכנו ולזהות אם הוא קשור למוצר או לשירות שלך. כשאתה מגיש מועמדות עליך להיות כמה שיותר ספציפי ולא לשלוח להם מייל כללי.
7. השתמש בוידאו שפונה לקהל הנכון
מכיוון שווידאו הוא אמצעי רב עוצמה, יש להשתמש בו בתבונה. סרטון עם תוכן שפונה רק לקהל ספציפי לא יהפוך לוויראלי ולא יראה אותו כמו הרבה אנשים.
חשוב לחשוב מה קהל היעד רוצה לראות לפני יצירת סרטון. ואז וודא שהתוכן תואם את הציפיות האלה
8. התוכן שלך בפייסבוק צריך להיות ניתן לשיתוף ומעורר השראה
בניגוד לרשתות חברתיות אחרות, פיד הפייסבוק מסתמך על תוכן אישי של חברים כדי לאכלס את הפיד. עם מדיה חברתית אחרת כמו טוויטר ואינסטגרם, אנשים עוקבים אחר מפורסמים ומותגים מסוימים המפרסמים תוכן. עם פייסבוק אנשים רואים רק פוסטים מחבריהם.
חשוב לציין כי ישנם שני סוגי פוסטים בפיד של פייסבוק: כאלה שאתה יוצר לפרופיל שלך וכאלה שאתה משתף לפרופילים או קבוצות אחרות. כשאתה יוצר פוסט לפרופיל או לקבוצה שלך, הוא יראה רק את חברי הקבוצה הזו. כאשר תשתף פוסט עם פרופיל או קבוצה של מישהו אחר, כל העוקבים שלו יראו אותו בנוסף לחבריהם שבחרו לראות מהם עדכונים פומביים.