fbpx
ניהול מתקדם של חנויות דרופשיפיניג בעזרת עובדים ווירטואליים​

יובל כהן, מנכ”ל ומייסד חברת Fillva המתמחה בגיוס וניהול של עובדים ווירטואליים. יובל צמח בעולם העובדים הווירטואליים מהפיליפינים כשהקים את החברה הראשונה שלו לתיווך עובדים לבעלי עסקים והקים את Fillva על מנת לקחת את תחום האאוטסורסינג צעד אחד קדימה

fillva

תוכן עניינים

ניהול מתקדם של חנויות דרופשיפיניג בעזרת עובדים ווירטואליים

דרופשיפיניג היא אחת משיטות המסחר המתקדמות ביותר שיש כיום. האפשרות שניתנה לנו כסוחרים בעולם החדש לבנות אופרציה של חנות מתקדמת בלי להחזיק מחסן עם סחורה מסייעת להרבה אנשים להתחיל את העסק שלהם ללא עלויות גבוהות, כל מה שנשאר זה למצוא את הידע הנכון ולהתחיל לצבור ניסיון.

אז איך עובדים ווירטואליים נכנסים לתמונה?

כדי להבין כיצד עובדים ווירטואליים יכולים לתרום בחנות האינטרנטית שלנו עלינו להביא מה זה בעצם עובדים ווירטואליים, כמה הם עולים לנו ומה היכולות שלהם.

עובדים ווירטואליים

עובדים ווירטואליים הם בעצם עובדים שגויסו לעבוד בעסק שלנו, ממש עובדים לכל דבר. הם נמצאים ברחבי הגלובוס ועובדים מהבית דרך המחשב במגוון תחומים. השכר הממוצע שלהם הוא 1.5$-3$ לשעה מה שמאפשר לנו לתחזק ולנהל את העסק שלנו במחיר מאוד נמוך לעובד ביחס לשכר המינימום הישראלי.

תחומים שבהם ניעזר בעובדים במיקור חוץ

לנו, סוחרים שעושים דרופשיפינג באיביי, שופיפיי או אמאזון יש מספר תחומים שמתאימים במדויק ליכולות של העובדים הווירטואליים ברחבי העולם.

שירות לקוחות:

אחד מהתחומים הנפוצים ביותר כי הוא גם הפשוט ביותר. שירות לקוחות הוא הבסיס בעבודה עם עובדים במיקור חוץ, כל עובד שתגייסו לעבודה מסוימת כמעט בוודאות ישלוט בכל התחום הזה שנקרא שירות לקוחות.

תפעול הזמנות:

העובדים הווירטואליים ברחבי העולם כבר הבינו שתחום האיקומרס מגלגל מחזורים שנתיים של מאות מיליארדים ורובם למדו קורסים אינטרנטיים על מנת להעניק שירותים לבעלי חנויות, אחד מהשירותים המרכזיים הוא תפעול ההזמנות שלנו. יש המון חנויות שלא עובדות באופן אוטומטי (חנויות באיביי – מחשש לחסימות בתפעול אוטומטי וחנויות פרטיות שללא אינטגרציה מתאימה להוצאת הזמנות אוטומטיות). לכן ניתן יהיה למצוא עובדים לתפעול הזמנות ללא בעיה.

העלאת מוצרים:

כל חנות אינטרנטית חייבת מערך של העלאת מוצרים לחנות כדי לגדול. גם באיביי וגם בחנויות פרטיות העלאת מוצרים לחנות מגדיל את טווח החשיפה ללקוחות קיימים וחדשים ובסופו של דבר משפיע על המחזור החודשי.

גרפיקה ועיצוב:

להחזיק עובד עם יכולות עיצוב מסוימות יכול לסייע לנו בעבודות צדדיות בחנויות האיקומרס שלנו. באיביי אנחנו פוגשים תוכנות כמו קאנבה ופוטושופ כשאנחנו רוצים לסגנן לנו תמונות מוצר ייחודיות כדי לייצר בידול משאר הסוחרים שעושים דרופשיפינג בפלטפורמה ואילו בחנויות פרטיות נושא העיצוב מתבטא בהמון תחומים – עיצוב תמונות מוצר, עיצוב גרפיקות לקמפיינים ברשתות החברתיות, עיצוב האתר ועוד.

קידום אורגני ו–SEO:

האלגוריתם של איביי מזכיר במבנה שלו את האלגוריתם של גוגל. ב-2 מנועי החיפוש התוצאות הראשונות שיתקבלו למשתמש שרשם את השאילתה אלה התוצאות הרלוונטיות ביותר לכן גם באיביי וגם בחנויות פרטיות אנחנו חייבים להקפיד על תיאור מוצר אינפורמטיבי ויעיל ללקוח על מנת לקבל דירוג גבוה. תחום נוסף שבו עובדים ווירטואליים יכולים להיות מאוד יעילים בו הוא ההבנה של מנועי החיפוש וכתיבה מדויקת על מנת לקבל דירוג איכותי.

לאחר שראינו שעובדים ווירטואליים יכולות להיות יעילים לנו בהמון תחומים מגוונים בתחום האיקומרס למה שלא נעסיק עובדים רגילים מישראל לעסק שלנו? מה בעצם היתרונות של עובדים ווירטואליים במיקור חוץ?

יתרונות מרכזיים של עובדים ווירטואליים:

שכר שעתי נמוך:

מרבית העובדים יגיעו ממדינות עם תנאי מחיה נמוכים וממוצע שכר נמוך (הודו, פקיסטן, קזחסטן והמועדף עלינו – הפיליפינים), לכן בדרך כלל השכר השעתי של עובד עם יכולות ממוצעות הוא 1.5$ לשעה, שזה בחישוב מהיר 1200 ש”ח לחודש. במשכורת של עובד ישראלי אחד תוכלו לגייס 5 עובדים שונים לעסק.

לויאליות ואמינות:

בשונה מפלטפורמות כמו Fiverr ו-Upwork שם משלמים לעובדים לפי פרויקט, ברגע שתכניסו לעסק שלכם עובד ווירטואלי במשרה מלאה אתם תבינו כמה האנשים האלה נאמנים למקום העבודה שלהם. העבודה איתכם מקנה להם שכר גבוה מהשכר במדינה שלהם, תנאי מחייה מעולים ועבודה מהבית שקרובה לילדים ולמשפחות שלהם – הם יודעים להעריך את כל הטוב הזה ולכן יש להם 100% נאמנות להצלחת והגדלת העסק שלכם.

רמת חריצות גבוהה:

מבלי חלילה לזלזל בעובדים כחול-לבן, מההיכרות האישית שלי אני יכול להגיד שההספק של העובדים הווירטואליים הוא פשוט לא נורמלי. עשרות משימות ביום במגוון נושאים מתבצעות בזריזות וביעילות. הם מבינים כמה העבודה אצלנו טובה להם ולכן נותנים את הכל בכל שעת עבודה שהם מקבלים.

אז אחרי שהשתכנעתם שלהעסיק עובד ווירטואלי בעלות נמוכה לעסק שלכם זה הצעד הנכון, חשוב שתדעו מתי הרגע הנכון לגייס אותו.

אז מתי הזמן הנכון לגייס עובד ווירטואלי לעסק?

את האמת, אין אפשרות להצביע עם חץ על הזמן הנכון לגייס עובד לעסק שלך, בכל עסק זה משתנה לפי ההכנסה והצרכים – ההמלצה המרכזית שלי היא להכניס עובד מתי שהרווחיות של העסק(הנטו שנכנס) יכולה לכסות את עלויות העובד.

ההמלצה המרכזית שלי עבורכם היא להכניס עובד לעסק שיודע לנהל חנויות מ0 עד 100. לשבת איתו כמו שצריך וללמד אותו על אופי החנות שלכם ואיך אתם רוצים שדברים יתבצעו, לאט לאט תוסיפו לו משימות נוספות ודברים חדשים ללמוד שישכללו אותו ויהפכו אותו לעובד המושלם עבורכם.

הסיבה שאני ממליץ בנוסף לגייס עובד ווירטואלי מיד כשהרווח הנטו בחנות יכול לכסות את עלות העובד היא שבזמן שהחנות משלמת את השכר של העובד הימים, השבועות והחודשים עוברים והחנות גודלת משמעותית בעזרת התפוקה שלו ועוזרת לנו להגדיל את המחזורים של החנות ולא לעבוד עליה מספר שעות ביום.

למה בעצם לא לגייס עובד שיבנה את החנות מההתחלה?

שאלה מעולה שיוצא לי לשמוע הרבה, העובדים הווירטואליים שעובדים איתנו בדרך כלל לא מחזיקים ביכולות ניהוליות שמאפשרות להם ליצור ולנהל אופרציות או קשרים הכרחיים כמו בחנויות דרופשיפינג ולכן אני אישית לא הייתי נותן לעובד ווירטואלי שלי לקחת על עצמו בניית ברנד באיביי או חנות פרטית בעצמו, עדיף לי לייצא למיקור חוץ את העבודות השחורות ביום-יום שמונעות ממני להגדיל את החנות ואת הנכסים שלי.

במיוחד לקרוא מאמר זה!

קוד קופון הנחה לאתר fillva

קוד קופון : LIRO10
ותקבל : 10% הנחה

עוזר וירטואלי

לכל הערוצים של חברת fillva ברשת

עגלת קניות