טל המנכ״ל ובעלים של TheSocialProxy ומתמחה בשיווק אוטומטי ברשתות החברתיות
סוגי פרוקסי (Proxy) ומשמעותם: המדריך המלא
תוכן עניינים
הבנת אוצר המילים של פרוקסי
סוגי פרוקסי? בין אם אתם חדשים או מנוסים בתחום האוטומציה, ייתכן ותתבלבלו לעיתים בין המונחים בתחום שרתי פרוקסי. ובכן, זה בסדר.
ספקי שרתי פרוקסי ישתמשו לעתים קרובות במונחים מעורפלים באופן מטעה כדי למשוך לקוחות חדשים, חלק מהמונחים הללו הינם למעשה חסרי משמעות אמיתית והם רק מונחים שיווקיים, בעוד שחלקם אמיתיים.
חלק מהמונחים הללו משמשים גם כמושגים נרדפים, אך למעשה הכוונה היא לאותו הדבר.
אז מהם סוגי הפרוקסי? חלק מהמונחים הללו הם “מגורים”, “מסתובב”, “פרטי”, “משותף”, “עלית”, “פרוקסי מדיה חברתית” ועוד רבים אחרים. אבל, למה באמת הכוונה?
בבלוג שלנו היום, אנו הולכים לגלות את סוגי הפרוקסי ומשמעויותיהם.
סוגי פרוקסי
סוגי פרוקסי פרטיים ומשותפים
פרוקסי פרטי הוא פרוקסי שרק לאדם אחד (אתם) יש גישה אליו והוא לא משותף עם אף אחד אחר. עליכם להשתמש תמיד אך ורק בפרוקסים פרטיים, באופן בלעדי, אם אינכם רוצים שהחשבונות שלכם ייחסמו.
יש המשתמשים במונח פרטי כדי לציין שהפרוקסי אינו ציבורי (כל אחד יכול לגשת אליו בחינם) – זה מטעה וכדאי תמיד לבדוק מה בדיוק הספק מציע לפני שעושים איתו עסקים.
פרוקסי משותף הוא פרוקסי המשותף בין שניים או יותר, ונחשב לפרוקסי באיכות נמוכה משמעותית מאשר פרוקסי פרטי. שימוש בפרוקסי משותף פירושו שאתם משתפים את ה- IP שלכם עם אדם נוסף, זר לחלוטין (ככל הנראה זרים), שיריץ עליו כמות לא ידועה של משתמשים וסביר מאוד להניח שה-IP ייכנס לרשימה השחורה של חברות טכנולוגיה גדולות.
אם אתם לא רוצים שהחשבונות שלכם ייחסמו, אנו לא ממליצים להשתמש בשרתי פרוקסי משותפים. הם לא מיועדים לצמיחת חשבונות אלא למטרות אחרות.
פרוקסי עלית
מונח שיווקי מטעה וחסר משמעות שבעצם אומר “הפרוקסי הטוב ביותר” או “פרוקסי מעולה”.
מונח זה הפך איכשהו לפופולרי מאוד בשוק הפרוקסי והספקים משתמשים בו בכדי לגרום ללקוחות לחשוב שהם מקבלים מוצר מעולה בעוד שלמעשה, זהו לא המצב.
הספקים יודעים שלקוחות בשוק הפרוקסי חושבים שלמושג “עלית” יש משמעות כלשהי שהם לא מכירים שהופכת את הפרוקסים לטובים יותר מאחרים ולפעמים הם אפילו ימכרו אותם כפרמיום.
אם ספק משווק את הפרוקסי שלו כ”עלית” דעו שמדובר לחלוטין באסטרטגיית שיווק ועליכם להיזהר מלעשות עסקים איתו, מכיוון שברור שלא אכפת לו להטעות את לקוחותיו.
פרוקסי מסתובב/דינמי
שרת פרוקסי מתחלף הוא שרת פרוקסי שיש לו כתובות IP מתחלפות, זה אומר ששרת הפרוקסי ישנה את ה- IP שלו (ושלכם) בכל פרק זמן מוגדר או על פי בקשה (או פשוט באופן טבעי מדי פעם).
פרוקסי מתחלפים טובים אם אתם מבצעים גירוד, מחפשים להיראות יותר כמו משתמשים טבעיים או יוצרי חשבונות.
פרוקסים אלה נקראים גם פרוקסים דינמיים והם נראים טבעיים יותר ונחשבים לאיכותיים יותר מאחר ומשתמשים אמיתיים מחליפים את ה- IP שלהם מדי פעם, למשל, כאשר הם מפעילים מחדש את הנתב הביתי שלהם.
מסיבה זו, שרת פרוקסי מגורים חייב להיות שרת פרוקסי מתחלף, מכיוון שמשתמשים אמיתיים מחליפים את ה- IP שלהם באופן טבעי מדי פעם.
לפרוקסים ניידים יהיו תמיד כתובות IP מתחלפות, אם הפרוקסי הנייד שלכם לא ישנה כתובת IP מדי פעם, זה בהחלט לא פרוקסי נייד.
כתובות ה- IP האלה הן מה שמכונה “חיבור חוזר”, מכיוון שאינכם מתחברים ל- IP הציבורי שלהן (אתם למעשה לא יכולים, מכיוון שהוא ממשיך להתחלף ואתם תצטרכו לעדכן את ה- IP של הפרוקסי שלכם בכל פעם שהוא מתחלף), אלא במקום זאת תתחברו אל הרשת מ- IP סטטי אחר ואז ה- IP שלכם יתחלף (יועבר) ל- IP מתחלף. כל שרת פרוקסי נייד ומתחלף הוא פרוקסי חוזר.
בקניית IP מתחלף וודאו כי ה- IP לא כולם שייכים לאותה רשת משנה, מכיוון שזה ישים את כולם בקלות ברשימה השחורה וכל המטרה מתפספסת. כמו כן וודאו שהוא בגודל מאגר IP הגון.
אתן לא צריכים לדאוג לשתי הנקודות האלה אם הפרוקסי הוא נייד, מאחר ואז יהיה לו תמיד מאגר IP גדול ולא תירשם רשת המשנה ברשימה השחורה (הם יצטרכו לרשום את כל הספק).
פרוקסי סטטי
בהשוואה לפרוקסי מתחלף, פרוקסי סטטי הוא פרוקסי בעל IP שאינו משתנה, זה אומר בהכרח שהפרוקסי הוא פרוקסי מרכז נתונים, מכיוון שכתובות IP סטטיות מוקצות רק לחברות או משתמשים שמשלמים כסף נוסף לספק האינטרנט שלהם כדי לקבל ספציפית IP סטטי.
מכיוון ש- IP סטטיים אינם מחוברים חזרה, ניתן להתחבר אליהם באמצעות ה- IP הציבורי שלהם, כך שאם אתם רוכשים פרוקסי ומקבל פרטי כניסה כגון example_user: example_pass @ example_IP: example_port ו- IP המחזירים example_IP כ- IP הציבורי שלכם, הפרוקסי שלכם הוא בהחלט סטטי.
כדי לוודא שהפרוקסי שלכם אינו סטטי פשוט בדקו את ה- IP הציבורי שלכם מדי פעם וודאו שהוא משתנה.
פרוקסי מגורים
פרוקסי מגורים הם המונח השגור והמטעה ביותר בו משתמשים ספקי הכוח ולרוב מה שנמכר אינו פרוקסי מגורים אמיתי.
הבעיה היא שספקים שונים מגדירים את המושג “מגורים” בדרכים שונות ואין הגדרה רשמית, מה שהופך את ההונאה לפשוטה יותר.
בחלק זה אסביר מהו פרוקסי מגורים ורמות האיכות השונות שתוכלו למצוא. לאחר מכן תוכלו להשתמש במידע זה כדי להחליט בעצמכם כיצד אתם מגדירים פרוקסי מגורים.
האופן שבו אני מגדיר פרוקסי מגורים הוא הדרך שבה חברות הטכנולוגיה הגדולות מגדירות IP למגורים – IP שהוקצה לשימוש במגורים ומייצר באופן פעיל תנועה אורגנית על ידי משתמשים אמיתיים.
עם זאת, הדברים נהיים הרבה יותר מסובכים מזה.
כמובן, בעצם כל חברה יכולה ליצור קשר עם ספק שירותי אינטרנט שיש בבעלותו IP מגורים ולבקש לקנות את ה- IP האלו, ולרוב, ספק שירותי האינטרנט יסכים למכור אותם, אבל אז יש כמה נקודות שצריך לחשוב עליהן.
הנקודה הראשונה היא שספקי האינטרנט ימכרו את ה- IP הללו רק בבלוקים (רשתות משנה) והספקים יוכלו לספק כתובות IP מאותן רשתות משנה (או חלק מהן), מה שהופך את ה- IP הללו לקלים מאוד לאיתור ומכאן לרישום ברשימה השחורה.
הנקודה השנייה היא שברגע ש- IP אלו עוברים לבעלות ספקי הפרוקסי הם כבר לא ייצרו תנועת משתמשי מגורים אורגנית אמיתית, והביג טק תמיד עוקב אחר תנועת ה- IP כדי לוודא שהיא אמיתית. מכאן, שאם זרימת התנועה האורגנית האמיתית שמגיעים מכתובות ה- IP האלה תיפסק, הביג טק יגלו מהר מאוד שכתובות ה- IP האלה אינן כתובות של מגורים.
בעקרון, כל מה שאתם עושים באינטרנט מנוטר ומתואם ל- IP שלכם על ידי חברות הטכנולוגיה הגדולות.
אם כביכול רשת משנה מסוימת מוקצה לשכונה בקליפורניה, גוגל ופייסבוק יצפו שיהיו בה לפחות כמה מאות מכשירים מחוברים בכל פעם וייצרו תנועה אמיתית (הם טובים מאוד בקביעת מהי תנועה אמיתית) ואם רשת המשנה לא עושה זאת, הם יכללו במהירות את רשת המשנה הזו ברשימה השחורה.
הנושא האחרון הוא שספקי האינטרנט מוכרים על בנוסף נתוני בעלות על כתובות IP לביג טק (בעיקר פייסבוק וגוגל) שמיידעים אותם מי באמת הבעלים של כתובות ה- IP האלה בסופו של יום.
ספקים רבים הרוכשים כתובות IP שהוקצו למגורים מ- ISP ייצרו לעיתים קרובות שרת פרוקסי שיחליף אותם ויקראו לו פרוקסי מגורים, אולם האם זה הוא פרוקסי מגורים אמיתי? אני חושב שלא ולאחר קריאת הכתבה הזו, אני מקווה שגם אתם חושבים כמוני. כתובות ה- IP האלה יופיעו ברשימה השחורה ויסומנו כמרכז נתונים בשבריר שנייה.
יצירה ומכירה של פרוקסי מגורים אמיתי דורש הרבה יותר עבודה, כמו קבלת כתובות IP מרשתות משנה רבות. יש לוודא שהוא אכן הוקצה לשימוש במגורים, לוודא שספק האינטרנט לא מוכר את נתוני הבעלות לביג טק וכי הוא מייצר תנועה אמיתית 24/7.
עכשיו אתם בטח חושבים שכל זה נשמע ממש מסובך ויקר, איך ספקי פרוקסי יכולים למכור פרוקסי מגורים אמיתי? ובכן, הם לא יכולים, לפחות לא בדרך הרגילה.
הדרך היחידה למכור פרוקסי מגורים 100% אמיתי היא להשיג גישה למכשירים של אנשים, באופן חוקי או לא חוקי, ולעשות שימוש בחיבור האינטרנט שלהם כדי לייצר שרת פרוקסי. לרוב כאשר המשתמש אינו מודע לכך, ניתן לעשות זאת באמצעות אפליקציה בחנות App/Play, תוכנה או אפילו תוכנה זדונית.
זכרו, ברוב המקרים זה לא חוקי ואף עלול לגרום להכניס אתכם לצרות אם כתובת ה- IP יכולה בסופו של דבר להיות מיוחסת אליכם. כמו כן, בעת שימוש בפרוקסים אלה, אתם תשתמשו בחיבור לאינטרנט של מישהו שככל הנראה כבר יש לו חשבונות משלו, כך שאתם בעצם משתמשים בפרוקסים משותפים וזה יכול לסכן את חשבונותיכם.
4G/LTE/סוגי פרוקסי ניידים
פרוקסי 4G, המכונים לעתים קרובות פרוקסי LTE/Mobile הם פרוקסים שנוצרו באמצעות כרטיסי סים אמיתיים.
פרוקסים אלה הם הגביע הקדוש של עולם הפרוקסים, ואני אסביר למה.
זוכרים את מה שהסברתי במאמר הקודם שלי Origin of IPs and how are they assigned (מקור ה- IP וכיצד הם מוקצים)?
אם לא קראת את הבלוג הזה, הסיפור בקצרה הוא שיש שני סוגים של פרוטוקולים: IPv4 ו- IPv6, מכיוון של- IPv4 נגמרו הכתובות, הוצג ה- IPv6, אולם מכיוון שאלה אינם תואמים בניהם, פרוטוקולי ה-IPv4 הינו היחיד בו משתמשים ויש מחסור גדול ממנו בכל רחבי העולם.
זה הביא את ספקי האינטרנט להשתמש בטכנולוגיה בשם NAT (תרגום כתובות רשת), מה שאומר בעצם שמספר משתמשים יכולים להשתמש באותה כתובת IP בכל פעם, זה קורה בעיקר עם ספקי אינטרנט ניידים ולא ספקי אינטרנט ביתיים ואילו חדשות נהדרות לחשבונות שהולכים וגדלים.
אנשים רבים אשר חולקים את אותה כתובת IP (עד אלפי אנשים בבת אחת) פירוש הדבר שלעולם לא ניתן יהיה לרשום את ה- IP ברשימה השחורה. דמיינו את אינסטגרם מנסה לחסום את ה- IP 4G שלכם – הם יצטרכו לחסום גם את ה-IP של עשרות עד מאות משתמשים לגיטימיים אחרים.
בנוסף, מכיוון שפרוקסי 4G משתמשים ב- NAT, הם מחוברים חזרה ויש להם משיכה עצומה של כתובות IP בלתי ניתנות להסרה שתוכלו להחליף בשניות רק על ידי כניסה לרשת ויציאה ממנה, ובכל פעם תקבלו כתובת IP בלתי ניתנת להסרה מהספק שלכם.
זה בעצם הופך את פרוקסי 4G לפרוקסים אולטימטיביים, מכיוון שלעולם לא ניתן יהיה לרשום אותם ברשימה השחורה, ניתן להחליף אותם ללא הגבלת זמן ומכיוון שאתם משתפים את ה- IP שלכם עם עשרות אלפי אנשים, הם גם מייצרים כמויות עצומות של תנועת משתמשים אמיתית.
אלה פרוקסי הכוח הטובים והיחידים שבהם עליכם להשתמש אם באמת אכפת לכם מהחשבונות שלכם.
כדי לגלות כיצד לזהות פרוקסי 4G אמיתיים ולהימנע מהונאות, אתם מוזמנים לקרוא את המדריך שלי – כיצד לדעת אם פרוקסי הוא באמת 4G.
פרוקסי בתול
כתובות IP בתוליות הן כתובות IP חדשות לחלוטין אשר האינטרנט לא ראה מעולם, בעולם של ימינו – הן מיתוס ואינן קיימות יותר.
ה- IPv4 האחרון בעולם הוקצה ב -25 בנובמבר 2019 על ידי RIPE ומאז רשמית נגמרו לנו כתובות ה- IPv4 החדשות, אולם יתכן שחלק מכתובות ה- IP הוקצו בעבר אך מעולם לא נעשה בהם שימוש עד היום, אך הן נדירות ביותר וקשה לדעת אם כתובת IP היא חדשה לגמרי או לא.
כתובות IP בתולות בעולם של ימינו פירושן כתובות IP שהן “בתוליות” למשימה הספציפית שלכם, למשל, “IP אינסטגרמית בתולה” היא כתובת IP שאינסטגרם מעולם לא ראתה ושלא ניתן למצוא עליה נתונים בשום מקום באינטרנט. הן גם נדירות מאוד ואין שום דרך אמיתית לדעת אם IP הוא IP בתולי או לא, מכיוון שתמיד יכול להיות תיעוד כלשהו אי שם באינטרנט ומאגרי המידע של אינסטגרם אינם נגישים לציבור.
אמנם אתם יכולים להשתדל מאוד למצוא מידע על כתובת IP ספציפית באמצעות בדיקות WHOIS, יומני היסטוריה וספריות נתוני מיקום גיאוגרפי ולא למצוא דבר – עדיין ייתכן מאוד וסביר כי למישהו, איפשהו יש נתונים היסטוריים על ה- IP, ובכך מה שהופך אותו ל- IP שאינו בתולי.
ספק פרוקסי כלשהו ישתמש במונח זה לצורכי שיווק. אני ממליץ לכם להתרחק מספקים אלו מכיוון שברור שלא אכפת להם להטעות את לקוחותיהם. כתובות ה- IP הללו כבר לא קיימות וגם אם תצליח למצוא כזה איכשהו, רוב הסיכויים שהוא הוקצה לעסק ושהיא כתובת מרכז נתונים.
אני טוען שבכל מקרה IPs של 4G יהיו טובים יותר מ- IPs בתולים, מכיוון שהימצאות של נתונים היסטוריים טובים על IP עדיפה מאשר בלי נתונים כלל.
סוגי פרוקסי במדיה חברתית/אינסטגרם/כרטיסים/פייסבוק
באופן כללי, מונחים אלה אינם בעלי משמעות כללית אמיתית, הם פשוט מונחים שיווקיים שלעתים כוונתם היא משהו אחד ולפעמים אין להם שום משמעות – אין להם לרוב משמעות רשמית או מקובלת.
אמנם אין להם משמעות כללית, אבל לפעמים הכוונה שהספק עושה משהו לשרת הפרוקסי כדי לייעל אותו למשימה מסוימת, למשל, לחסום את כל התנועה האחרת פרט לפייסבוק/אינסטגרם או להחליף את ה- IP בכל פעם שהיא מזוהה באופן אוטומטי (זה טוב לגירוד).
הרבה ספקי פרוקסי משתמשים במונחים אלה לצורך שיווק בין אם הם מתכוונים למשהו ובין אם לאו. עם זאת, לא הייתי רואה במונחים אלה כמטעים או כנורית אזהרה והם לא בהכרח אומרים שהספק לא הגון.
הערה אחרונה לגבי סוגי פרוקסי
אני מקווה שעכשיו אתם מבינים היטב את כל סוגי הפרוקסים השונים שיש ואת המשמעות האמיתית שלהם ויכולים להימנע מהונאות.
זכרו תמיד – אם אתם רציניים לגבי גידול חשבונות וכדי להיות מוגנים באמת מבחינת פרוקסי, עליכם להשתמש בפרוקסי 4G איכותיים, מכיוון שלאלה יהיה את הסיכוי הטוב ביותר לשמור על חשבונכם.
בעוד שסוגי פרוקסי אחרים אחרים זולים יותר, אובדן חשבון יעלה לכם בסופו של יום הרבה יותר כסף.
במיוחד לקרוא מאמר זה!
קוד קופון הנחה לאתר thesocialproxy
קוד קופון הנחה של 15 יורו + 5 ימים בחינם
לחצו על הכפתור כאן למטה והכניסו את הקוד הזה :Testamind