כיצד לנקות את דעתך ממחשבות טורדניות
אם אתה כמו רוב האנשים, המוח שלך כמעט ולא נסגר לחלוטין. סביר להניח שיש לך מחשבות על עבודה או משפחה או בית ספר או על חברים שמשוטטים שם גם כשאתה מנסה לישון. למעשה, אנשים רבים עם נדודי שינה מדווחים כי הם אינם מסוגלים להירדם מכיוון שהמוח שלהם לא יפסיק להתמודד עם כל מה שהם צריכים לעשות למחרת או דברים שהם צריכים לזכור. אם תרצה ללמוד עוד כיצד לנקות את דעתך ממחשבות טורדניות ולקבל את שאר הדרוש לך, המשך לקרוא להלן!
1) רשמו את כל מחשבותיכם
השלב הראשון בניקוי המוח שלך הוא להבין מה גורם לך ללחץ וחרדה. זה יכול להיות פרויקט בעבודה, בעיות במערכות יחסים או סתם משהו שעובר לך בראש זמן מה. מה שזה לא יהיה, הוצא פיסת נייר ורשום כל מה שאתה יכול לחשוב על הבעיה הספציפית הזו. תוכל גם לרשום כל מחשבה מלחיצה אחרת שאינה קשורה, כך שתדע טוב יותר מה מפריע לך לאחרונה. בהתחלה יהיו הרבה פריטים ברשימה שלך; עם זאת, עם הזמן (וקצת תרגול), יהיה קל יותר לזהות מהיכן בדיוק מגיעים המחשבות הללו ומדוע הן גורמות למהומה כזו במוח שלך.
2) תירגע בעצמך
תרגול מדיטציה הוא דרך מצוינת לנקות את דעתך ולהירגע. ניתן להשתמש בטכניקות הרפיה בכל רגע, לא רק כאשר אתה יושב על כרית בעיניים עצומות. אתה יכול להשתמש בטכניקות הרפיה כשאתה בעבודה, או בשיעור, או אפילו לקרוא ספר – בכל פעם שאתה מרגיש לחוץ או דאגה ממשהו (או משהו!). ככל שאנו מתבגרים, פעילות המוח שלנו מתחילה להשתנות וקשה לנו יותר לחשוב בבהירות ולהתמקד במשימות; לכן חשוב לאנשים בכל הגילאים ללמוד מדיטציה. חוקרים מהרווארד גילו כי גם לאחר שמונה שבועות בלבד של תרגול מדיטציה עקבי, המשתתפים חוו שיפור ביכולת הריכוז שלהם.
3) התמקד בנשימה שלך
הנשימה היא השער הישיר היחיד של המוח שלנו לגוף שלנו, ועל ידי התמקדות בו, אנו יכולים להרגיע את עצמנו מתוך תחושה רגעית של הצפה. אבל נשימה היא למעשה מונח רחב שיכול להתכוון לדברים שונים בהקשרים שונים. כאשר הרופאים אומרים למטופלים שחווים התקף חרדה או מתקשים לישון שהם צריכים לנשום עמוק, הם מדברים על נשימה סרעפת: הבטן שלך מתרחבת כשאת נושמת ומתנשמת בזמן הנשיפה. סגנון נשימה זה מאט את קצב הלב ומסייע לך להירגע מכיוון שמערכת העצבים שלך חושבת שאתה מקבל יותר חמצן.
4) האזן לסוג המוזיקה הנכון
למרות שזה יכול להיראות לא אינטואיטיבי, הוכח כי האזנה למוזיקה מגבירה את כוח המוח. מחקר שנערך במכללת דארטמות ‘מצא כי סטודנטים שניגנו מוזיקת רקע על פסנתר קיבלו ציונים טובים יותר במבחני אינטליגנציה מאשר סטודנטים שלא ניגנו מוזיקה. ובמחקר אחד שפורסם ב Neuroscience and Biobehavioral Reviews, חוקרים בדקו מה קרה כשאנשים הקשיבו למוצרט לפני שעשו בדיקות IQ. קבוצת ההאזנה עלתה משמעותית על אלו שלא היו להם רעשי רקע במהלך הבדיקה. סיבה נוספת לכך שמוזיקה קלאסית יכולה להועיל לאינטליגנציה שלך היא מכיוון שהיא מכריחה אותך להתרכז-למוח ממש אין ברירה אלא לכוון הסחות דעת אחרות אם אתה רוצה תקווה להישאר ממוקד בכל מנגינה שאתה מקשיב לה.